Funkcionalni namještaj sa skrivenim prostorom za odlaganje, veliko ogledalo, zidne police samo su neki od trikova s kojima možete vizualno povećati svoj mali stan.

1. Funkcionalni komad namještaja sa skrivenim prostorom za odlaganje

U malom stanu uvijek manjka dodatnog prostora za odlaganje važnih sitnica. Baš zato kupujte namještaj koji će vam osigurati taj dodatni prostor. Na raspolaganju su vam kreveti s ugrađenim ladicama za spremanje potrepština, ili pak povišeni krevet ispod kojeg možete staviti kofere sa stvarima koje trebate, ali ih trenutno ne koristite. 

Umjesto klasičnih stolica u kuhinji stavite klupu koja ima prostor za odlaganje stvari, a umjesto stolića u dnevnoj sobi upotrijebite atraktivnu košaru s poklopcem. Najvažnije je da vam stan ne izgleda pretrpano jer će previše izloženih predmeta dodatno smanjiti već mali prostor.

2. Namještaj ispod kojeg možete sakriti stvari

Mali stan može izgledati veći ako se služite komadima namještaja ispod kojih možete sakriti određene stvari. Na primjer, uredite trpezariju stolicama bez naslona koje možete staviti ispod stola kada ih ne koristite. U obzir dolaze i stolice na rasklapanje koje možete odložiti u ormar ili neki skriveni ćošak kad ih ne trebate.

Sto multifunkcionalni namještaj
Kupujte multifunkcionalni namještaj u koji možete pohraniti dodatne stvari

3. Nabavite zidne police 

Zidne police su odličan način da iskoristite prostor koji bi inače zjapio prazan. One se najčešće koriste za izlaganje određenih knjiga, uspomena i detalja, ali mogu poslužiti i kao dodatni prostor za skladištenje. Nabavite atraktivne kutije i u njih poslažite stvari koje ne želite da budu vidljive, ali koje ne možete baciti, kao što su punjači za mobilne, kablovi od kompjutera i slično. 

Police s kutijama za sitnice
Sitnice smjestite u kutije koje će vam biti nadohvat ruke i izgledati skladno

4. Birajte svjetlije boje 

Manji stan izgledat će vizualno veće ako odaberete namještaj ili zidove u svijetlim bojama. S druge strane, tamni dekor će imati suprotni efekat.

5. Stavite veliko ogledalo

Stan možete vizualno povećati i ako jedan zid stana prekrijte ogledalom ili nabavite predimenzionirano ogledalo te ga postavite u neki dio stana. Zbog refleksije ogledalo učinit će vam se kao da imate dvostruko veći stan.
Mali stan bit će ugodniji za život i ako ga ispunite atraktivnim detaljima poput biljaka lončanica, ukrasnim jastucima različitih tekstura, tepihom od prirodnih materijala i u svijetlijim bojama te sličnim detaljima.

Ogledalo
Ogledalo vizualno povećava prostor