Renoviranje stana je velik i izazovan projekat i uvek postoji mogućnost da se pojave greške. Međutim, neke od tih grešaka mogu da oštete vrednost vaše nekretnine, a da toga niste ni svesni. Evo nekoliko primer grešaka koje biste trebali da izbegnete:

  1. Korišćenje jeftinih materijala: Kvalitetni materijali su jedan od ključeva za dugotrajnu i kvalitetnu renovaciju. Ako koristite jeftine i nekvalitetne materijale, to će se brzo osetiti u kvalitetu radova, što će uticati na vrednost vaše nekretnine.
  2. Previše eksperimentisanja: Ako niste sigurni u svoje sposobnosti ili u vezi sa nekim elementima renovacije, bolje je da se posavetujete sa stručnjakom ili da radove prepustite profesionalcima. Previše eksperimentisanja može da dovede do loših rezultata i ošteti vrednost vaše nekretnine.
  3. Neodgovarajući dizajn: Dizajn vašeg stana je veoma važan za vrednost vaše nekretnine. Ako renovirate stan i dajete mu neodgovarajući ili neprivlačan dizajn, to će otežati njegovo prodaju ili čak smanjiti njegovu vrednost.
  4. Nepotrebno uklanjanje zidova: Rušenje zidova može da dovede do velikih promena u rasporedima i dizajnu stana, ali to ne znači da morate da rušite svaki zid koji vam se ne dopada. Ako uklanjate zidove neplanski, možete da oštetite strukturu stana i da smanjite njegovu vrednost.
  5. Neispravne instalacije: Neispravne električne ili vodovodne instalacije mogu da dovedu do velikih problema i oštete vrednost vaše nekretnine. Zato je važno da se obratite stručnjacima za ovakve radove i da se pridržavate pravila i standarda.
  6. Skupocene kuhinje: Kuhinja se smatra srcem doma i mnogi vlasnici prilikom renoviranje ne štede kada je u pitanju ulaganje u najmoderniju kuhinju. Međutim, prilikom prodaje nekretnine vrlo verovatno nećete moći ni izbliza vratiti uloženu investiciju, pogotovo gada je reč o skupocenim kuhinjama. Dakle, savet je da prilikom renoviranja kuhinje, razmislite da se usredotočite samo na najstarije delove, kao i da razmislite o ugradnji kuhinjskih aparata srednje klase.

Ukoliko želite da renovirate stan i da povećate njegovu vrednost, važno je da izbegavate ove greške i da radove prepustite stručnjacima. Na taj način ćete biti sigurni da će rezultati biti kvalitetni.