fbpx

Stambeni krediti kalkulator i procena vaše zaduženosti

Stambeni kredit kalkulator

U samo dva klika izračunajte visinu mesečne rate stambenog kredita, kao i vašu kreditnu sposobnost pomoću kalkulatora odnosa prihoda i rashoda (DTI) i saznajte da li možete priuštiti traženu nekretninu.

kalkulator-kredita

Kalkulator stambenog kredita

65000,00

0,00500000,00

0,00

0,0050000,00

3.50%

0%10%

25godina

1godina30godinaVaša zaduženost (indeks)

1500,00

0,0010000,00
za domaćinstvo

250,00

0,0010000,00
Ostali mesečni rashodi domaćinstva (bez procenjene rate kredita)

Izuzetno opasno!
Više od polovine vaših bruto primanja bi odlazilo na otplatu rate kredita i troškova. Podizanje kredita bi predstavljalo veliki rizik i banke Vam verovatno isti nebi odobrile.

Opasno!
Ovakav odnos rashoda i prihoda ukazuje na finansijske probleme. U slučaju kupovine nekretnine, sva Vaša primanja i energija bi odlazila na otplatu dugova.

Zabrinjavajuće!
Verovatno vam neće biti odobreni dodatni zajmovi; trebalo bi da počnete da radite na planu koji će vam pomoći da smanjite rashode.

Dobar!
U relativno ste dobroj situaciji. Trebalo bi da ispunjavate uslove za dobijanje kredita kod banke. Ipak, ne ostaje mnogo prostora za dodatno zaduživanje nakon podizanja kredita.

Odličan!
Ovaj odnos prhoda i rashoda trebao bi vam omogućiti da živite životnim stilom kojim želite bez većih ograničenja. Možete razmisliti i o prijevremnoj otplati kredita%

Pošalji rezultate analize na svoj e-mail

O stambenom kredit kalkulatoru

Kalkulator kredita za nekretnine je koristan alat za kupce stanova i investitore u nekretnine. Ovaj kalkulator omogućavaju korisnicima da unesu informacije o potencijalnom kreditu, kao što su iznos kredita, kamatna stopa i rok otplate kredita, a zatim izračunaju mesečnu ratu, ukupnu kamatu plaćenu tokom trajanja kredita i druge važne finansijske metrike.

Jedna od glavnih prednosti korišćenja kalkulatora za kredite za nekretnine je što oni mogu pomoći kupcima nekretnina i investitorima da bolje razumeju stvarnu cenu kredita. Unošenjem različitih scenarija kredita, korisnici mogu porediti troškove različitih opcija kredita i utvrditi koja je najpovoljnija za njihov budžet.

Pored toga, stambeni kredit kalkulatori takođe može pomoći korisnicima da utvrde koliko mogu da pozajme, razmatrajući njihov prihod, rejting kreditne sposobnosti i druge finansijske faktore. Ova informacija može biti posebno korisna za  kupce koji prvi put kupuju stan o koji se možda ne snalaze u procesu kupovine nekretnine.

Stambeni kredit kalkulator takođe može biti koristan i za investitore. Unošenjem cene kupovine nekretnine, prihoda od izdavanja i troškova, investitor može izračunati svoj potencijalni prinos na ulaganje (ROI) i odlučiti da li je nekretnina dobra investicija ili ne.

Još jedan važan aspekt koji treba uzeti u obzir prilikom korišćenja stambenog kalkulatora za kredit je vaš odnos duga prema prihodu (DTI). DTI odnos je metrika koja upoređuje vaše mesečne rate duga sa vašim mesečnim prihodom. To je metrika koju razmatraju bankari prilikom razmatranja vašeg zahteva za kredit.

DTI odnos se izračunava podelom vaših ukupnih mesečnih obaveza sa vašim ukupnim bruto mesečnim prihodom. Kreditori obično traže DTI odnos od 43% ili niži, ali neki mogu razmotriti odnos do 50%. Ako je vaš DTI odnos previsok, to može biti crveni alarm za kreditora i teže vam biti odobren kredit.

Unosom ovih informacija, možete videti kako bi vaš DTI odnos bio utičen od različitih scenarija kredita i prilagoditi ih prema potrebi.

Ako je vaš DTI odnos visok, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da ga smanjite. Jedno je da otplatite neke od svojih dugova. Drugo je da povećate svoj prihod. A ako imate visok DTI odnos, možda biste želeli razmotriti duži rok kredita, što će smanjiti vaše mesečne rate i smanjiti vaš DTI odnos.

FAQ stambeni kredit kalkulator

Šta je stambeni kredit kalkulator?

Stambeni kredit kalkulator je online alat koji vam omogućava da izračunate mjesečnu ratu stambenog kredita na temelju izabranog iznosa kredita, kamatne stope i roka otplate. Kalkulator vam također može pokazati ukupnu cijenu kredita, uključujući kamatne stope i druge troškove.

Šta je stambeni kredit?

Stambeni kredit je vrsta kredita koji se koristi za finansiranje kupovine, gradnje ili renoviranja stambenog objekta. Postoje mnoge banke i finansijske institucije koje nude stambene kredite, a svaka od njih ima različite uslove i kamatne stope.

Kakva je korist od kalkulatora za stembeni kredit?

Koristeći stambeni kredit kalkulator, možete lakše usporediti različite ponude stambenih kredita i odlučiti se za onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i finansijskom stanju.