fbpx

Prodaja stanova Banja Luka 

Prodaja stanova u Banja Luci novagradnja i stara gradnja

P: Gde mogu pronaći stanove na prodaju u Banja Luci?

O: Otkrijte raznovrsne stanove na prodaju u Banja Luci na mojnovistan.com. Pregledajte naše oglase kako biste pronašli savršenu nekretninu koja odgovara vašim potrebama i preferencijama. Banja Luka kao administrativni centar Republike Srpske u ponudi ima veliki broj stanova za prodaju, od luksuznih apartmana u centru grada do pristupačnijih jednosobnih stanova u okolnim naseljima. Pogledajte oglase za nekratnine prema odabranom gradu Banja Luka u 2023. godini. 

Broj prodatih stanova u Banja Luci po godinama i prosječnoj cijeni (kupovina od investitora (nova gradnja) i stara gradnja):

Banja Luka

Stanogradnja u Banja Luci – Nova gradnja

Većina stanova za prodaju u Banja Luci ima sve što vam je potrebno za udoban život, uključujući kuhinju, dnevni boravak, spavaće sobe, sobe za ostavu i kupatilo. Neki stanovi u novogradnji takođe nude dodatne sadržaje u zgradama poput bazena, teretane ili parkinga.

Banja Luka Prodaja 1 2 3 (jednosoban , dvosoban , trosoban)

Prema strukturi, dvosoban stan je najtraženiji kod prve kupovine, dok su kod druge kupovine traži trosoban stan, dakle kupci kojima je neophodna dodatna spavaća soba. Stan prodaju i lica koja sama žive u većem stanu (npr. četvorosoban stan ) koji zahtjeva i veće troškove održavanja, te njegovom prodajom nastoje kupiti manji stan koji je i jeftinij za održavanje.

Cijene nekretnina za prodaju u Banja Luci variraju u zavisnosti od lokacije, veličine i opremljenosti stana. Obično su cijene veće u centru grada ili u luksuznim zgradama, dok su cijene niže u okolnim naseljima ili stanovima u starogradnji.

Mojnovistan je idealna opcija za one koji žele pretražiti ponudu nekretninu u gradu ili za one koji se žele preseliti u Banja Luku. Ako tražite stan za prodaju u Banja Luci, postoje mnoge platforme i agencije koje vam mogu pomoći u pronalaženju prave opcije za vas.

Ukoliko tražite nekretninu u Banja Luci, posjetite prodaju stanova Banja Luka na portalu mojnovistan i pronađite savršen stan za vas.

Stanovi Banja Luka

Prethodne godine bile su obilježene pojačanim investicionim aktivnostima u oblasti građevinarstva u Banja Luci, bez obzira na naselje, a naročito izgradnjom stambenih zgrada (stambeno poslovni objekat). Novogradnja u Banja Luci bilježi stalni rast i taj trend će se nastaviti narednih godina. (objekti u izgradnji) Na to upućuje povećan broj zahjteva za izdavanjem građevinskih dozvola prema kojima je ustanovljeno i povećanje površina stambenih jedinica. Sve navedeno čini Banja Luku idealnom destinacijom za ulaganje u nekretnine te je i prodaja stanova u stalnom porastu. Centar grada se pretvara u gradilište za luksuzne stambene nekretnine.

Stanovi kao poslovni prostori! Trend koji utiče na tržište nekretnina jeste taj da sve veći broj pravnih lica/udruženja koristi stanove kao poslovne prostore, što utiče na cijenu nekretnina na atraktivnim lokacijama, dok sve veći broj poslovnih prostora ostaje prazno odnosno bezuspješno se izdaju duži vremenski period bez obzira na strukturu.

Po strukturi stana i dalje su najtraženiji jednosoban i dvosoban stan.

Na osnovu sklopljenih kupoprodajnih ugovora jasno je da je sve više novih vlasnika nepokretnosti u Banja Luci, a njihova ukupna novčana vrijednost premašila je dosadašnji obim prodaje nekretnina.

Vodič za kupovinu stana

Stranica pruža informacije o kupovini nekretnina u Banja Luci, što direktno utiče na finansijske odluke korisnika.  Saveti i uputstva o tome kako da donesete odluku na osnovu dobrog informisanja prilikom kupovine nekretnine, pročitajte na:

Pomoć prilikom pretrage

Lokacija:

Za filtriranje ponude po naselju npr. banja luka centar odabrati opciju naselje. Banja Luka centar, Banja Luka Nova Varoš

Prodaje stanova po banjalučkim naseljima: Centar, Starčevica, Borik, Nova Varoš, Obilićevo (Mejdan), Lazarevo (Budžak), Lauš, Paprikovac, Toplice (Šeher),

Za filtriranje ponude po ulici npr. Prvog krajiškog korpusa odabrati opciju ulica. 

Za objekat u izgradnji odabrati filter pod karakteristikama u izgradnji . Ukoliko su vlasnici nekretnine upisali sptrantnost, moguće je odabrati i filter sprat.

Struktura stana:

Za filtriranje ponude po broju soba (npr. dvije spavaće sobe, dvosoban, trosoban (trosoban stan na prodaju)) odabrati opciju spavaće sove „od-do“. Za detaljan opis strukture stana (npr. „stan čine dnevni boravak s trpezarijom“ uđite u pojedinačnu nekretninu.

Kontakt:

Kako da ostvarim kontakt u vezi s oglasom?

Pošaljite upit na pojedinačnoj nekretnini i vaša poruka je dostavljena vlasniku/licu koje je postavilo oglas. Ukoliko ne dobijete odgovor na upit u roku od 2 dana budite slobodni da nam se obratite.

Stan na dan Banja Luka

Za ponudu kratkoroočnog izdavanja nekretnine u Banjaluci odaberite vrstu ponude „za iznajmljivanje na dan“ ili  stan na dan Banja Luka

Izdavanje Banja Luka

Za ponudu dugoročnog izdavanja nekretnine u Banjaluci odaberite vrstu ponude „za iznajmljivanje“ ili idite na izdavanje stanova Banja Luka

Koliko je prodato stanova u Banja Luci?

u 2021. godini prodato je 414 stanova, od čega 90 se odnosilo na prvu kupovinu (prodaja od investitora). Pogledaj ponudu stanova u Banja Luci u 2022. godini…

Po kojoj cijeni se prodaju stanovi u Banja Luci?

Prosječna cijena stana u Banja Luci u 2021. godini je iznosila 2.045,40 KM/m2, dok je prosiječna cijena u novogradnji iznosila iznosila 2.417,20 KM/m2. Pogledaj cijene stanova u Banja Luci u 2022. godini…

Prodaja stanova Banja Luka(2023. godina)?

U staroj gradnji, gdje je stan renoviran, kvadrat ide do 1.350 EUR, a u novim zgradama u centru Banja Luke do 2.000 EUR, pa čak i preko toga. Pogledaj ponudu stanova…

*podaci Republičkog zavoda za statistiku https://www.rzs.rs.ba/