Stan površine 50 kvadratnih metara (koji uključuje balkon s fantastičnim pogledom na more, otvoren prostor za kuhinju i dnevni boravak, dvije spavaće sobe i kupatilo) u Kalabriji pronašao je novog vlasnika u rekordnom roku od samo jednog dana.

Cijena stana, postavljena na 59.000 evra, zajedno s prekrasnim pogledom na more, odmah je privukla pažnju na jednoj od italijanskih stranica za prodaju nekretnina. U trenutku kada je oglas objavljen, više od hiljadu zainteresovanih kupaca izrazilo je želju da kupi ovu nekretninu. Komentari su bili jasni – ovakav pogled na more po toj cijeni jednostavno se ne propušta.

Iako je unutrašnjost stana pomalo zastarjela, posebno zbog starog namještaja, te je bilo očigledno da je potrebno renovirati kupatilo, to nije spriječilo veliki interes. Lokacija i pogled na more bili su ključni faktori koji su nadjačali ove nedostatke.

Stan Prvi Red Do Mora, Na Pješčanoj Plaži Za 59000 Eur

Kalabrija, regija koja se nalazi na samom jugu Italije, poznata je po svojim prelijepim plažama s kristalno čistim morem. Iako nije toliko popularna kao Toskana ili Amalfijska obala, nudi neodoljiv šarm, posebno na obalama Tirenskog i Jonskog mora. Gradovi poput Tropea i Scilla već su dobro poznati turistima po svojim dramatičnim liticama, bijelim pješčanim plažama i prozirnom, tirkiznom moru.

Ovaj trend povoljnih nekretnina na moru primjetan je i u Grčkoj, gdje se na jednom od oglasa našao stan po cijeni od 43.000 evra.

Stan u mjestu Makrigialos, smještenom oko 50 kilometara od Soluna, udaljen je svega 200 metara od mora. Iako je potrebno renoviranje, stan od 45 kvadratnih metara plus terasa od 15 kvadrata privlači pažnju zbog izuzetno povoljne cijene.