Poznati njemački trgovački lanac „Lidl“ Banja Luka još traži lokaciju na kojoj će biti njihov prodajni objekat u Banjaluci, potvrdili su izvori „Nezavisnih novina“.

Naši sagovornici ističu da su u potrazi za oko 10.000 metara kvadratnih zemljišta, na kojem bi, po svemu sudeći, gradili objekat.

„Zainteresovani su za neku od lokacija na izlazu iz Banjaluke, odnosno na ulazu u ovaj grad, a treba im, dakle, veća površina, kako bi uz objekat imali i prostor za parking“, ističe sagovornik „Nezavisnih“.

Prema riječima našeg izvora, ako predstavnici „Lidla“ uskoro pronađu zemljište koje bi im odgovaralo, gradnja objekta bi mogla početi na proljeće iduće godine.

„Koliko će sama gradnja trajati, teško je reći, sve zavisi od više faktora, mada nije isključeno da bi objekat mogao biti završen do kraja te godine“, rekao je izvor „Nezavisnih novina“.

Inače, prema pisanju portala Akta, „Lidl“ je već registrovao poslovnice u Banjaluci, u Ulici Sime Šolaje 1a, te Brčkom, na Bulevaru mira 22.

Prema podacima istog izvora, potencijalne lokacije ovog njemačkog giganta u Sarajevu su Hadžići, Nedžarići,  gdje se trenutno nalazi ruševni objekat Doma penzionera, te lokacija na potezu Bojnik – Butila.

Kako se dodaje, ono što je sada zvanično jeste da je „Lidl BiH“ d.o.o. registrovan na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj opštini Centar.

Izdvojeno iz ponude

Osnivač je njemački „W E-International Zweite GmbH“, a kapital „Lidla BiH“ nešto je manji od milion KM.

Na direktorskoj poziciji je, dodaje se, Allen Halamić, koji je bio i u Upravi „Lidla Hrvatska“. Kao izvršni direktor društva naveden je Roland Schreiber.

Među članovima Uprave spominje se još jedno ime – Dean Sunek, takođe kao izvršni direktor. Sunek je bio i izvršni direktor „Lidla Srbija“.

Podsjetimo, „Nezavisne novine“ su u novembru prošle godine objavile da su agenti „Lidla“ počeli istraživanje tržišta BiH, odnosno ispitivanje kupovne moći bh. građana, što dokazuje da je ovaj njemački gigant zainteresovan da posluje i u našim gradovima.

„Oni su u fazi istraživanja tržišta, koliko je profitabilno tržište za njih u BiH, s obzirom na to da u BiH ima mnogo stranih tržnih lanaca“, rečeno je tada za „Nezavisne novine“ iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA).

Prije toga iz „Lidla“ su, podsjetimo, potvrdili da neprestano istražuju potencijalne ciljeve za širenje.

„Lidl“ je prve prodavnice u Srbiji otvorio prije nekoliko godina i radnje koje se tamo nalaze sada su među najuspješnijima. U Hrvatskoj lanac supermarketa „Lidl“ ima koristi od brojnih turista koji u ovu zemlju dolaze. „Lidl“ trenutno ima 11.200 poslovnica u 32 zemlje širom svijeta.

Izvor: Nezavisne novine

FB