fbpx

Prodaja stanova Banja Luka

Ponuda stanova novogradnja i stara gradnja, cijene i kretanje tržišta nekretnina za prodaju u Banja Luci

Banja Luka kao administrativni centar Republike Srpske u ponudi ima veliki broj stanova za prodaju, od luksuznih stanova u centru grada do pristupačnijih stanova u starogradnji u okolnim naseljima. Pogledajte oglase za nekratnine prema odabranom gradu Banja Luka u 2024. godini.  prosjecne prodajne cijene stanova Banja Luka 2024 Klikni ovdje i Pogledaj broj pordatih stanova u Banja Luci i cijene po godinama Prosječna cijena po metru kvadratnom prodatog novog stana za prva tri mjeseca 2023. godine je iznosila 3.353 KM, dok je za isti period lani bila 3.627 KM*

Banja Luka

Broj prodatih stanova u Banja Luci po godinama i prosječnoj cijeni (kupovina od investitora (nova gradnja) i stara gradnja):

GodinaBroj Stanova NovogradnjaProsječna Cijena Stanova Novogradnja (KM/m2)Trend
2023593172 ▲4.45%
2022943037 ▲25.64%
2021902417.2 ▲0.96%
2020882394.21 ▲14.50%
2019522090.96▼-0.77%
2018572107.13

O Banja Luci

Banja Luka, dinamičan grad u srcu Republike Srpske, oduševljava posetioce bogatom istoriјom, kulturom, prirodnim lepotama i modernim užicima.

Od rimskih ostataka i srednjovekovnih tvrđava do broјnih muzeјa, galeriјa i pozorišta, Banja Luka јe istinski kulturni centar.

Zeleni parkovi, reke i planine u okolini grada pozivaјu na opuštanje i avanture u prirodi.

Uz razviјenu infrastrukturu, kvalitetno obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, Banja Luka nudi sve za savremen i komfortan život.

Otkriјte šarmantne kafiće, odlične restorane, moderne klubove i atraktivne tržne centre koјi čine ovaј grad živahnim i nezaboravnim.

Stanogradnja u Banja Luci – Nova gradnja

Većina stanova za prodaju u Banja Luci ima sve što vam je potrebno za udoban život, uključujući kuhinju, dnevni boravak, spavaće sobe, sobe za ostavu i kupatilo. Neki stanovi u novogradnji takođe nude dodatne sadržaje u zgradama poput bazena, teretane ili parkinga.

Banja Luka Prodaja 1 2 3 (jednosoban , dvosoban , trosoban)

Prema strukturi, dvosoban stan je najtraženiji kod prve kupovine, dok su kod druge kupovine traži trosoban stan, dakle kupci kojima je neophodna dodatna spavaća soba. Stan prodaju i lica koja sama žive u većem stanu (npr. četvorosoban stan ) koji zahtjeva i veće troškove održavanja, te njegovom prodajom nastoje kupiti manji stan koji je i jeftinij za održavanje.

Cijene nekretnina za prodaju u Banja Luci variraju u zavisnosti od lokacije, veličine i opremljenosti stana. Obično su cijene veće u centru grada ili u luksuznim zgradama, dok su cijene niže u okolnim naseljima ili stanovima u starogradnji.

Mojnovistan je idealna opcija za one koji žele pretražiti ponudu nekretninu u gradu ili za one koji se žele preseliti u Banja Luku. Ako tražite stan za prodaju u Banja Luci, postoje mnoge platforme i agencije koje vam mogu pomoći u pronalaženju prave opcije za vas.

Ukoliko tražite nekretninu u Banja Luci, posjetite prodaju stanova Banja Luka na portalu mojnovistan i pronađite savršen stan za vas.

Stanovi Banja Luka

Prethodne godine bile su obilježene pojačanim investicionim aktivnostima u oblasti građevinarstva u Banja Luci, bez obzira na naselje, a naročito izgradnjom stambenih zgrada (stambeno poslovni objekat). Novogradnja u Banja Luci bilježi stalni rast i taj trend će se nastaviti narednih godina. (objekti u izgradnji) Na to upućuje povećan broj zahjteva za izdavanjem građevinskih dozvola prema kojima je ustanovljeno i povećanje površina stambenih jedinica. Sve navedeno čini Banja Luku idealnom destinacijom za ulaganje u nekretnine te je i prodaja stanova u stalnom porastu. Centar grada se pretvara u gradilište za luksuzne stambene nekretnine.

Stanovi kao poslovni prostori! Trend koji utiče na tržište nekretnina jeste taj da sve veći broj pravnih lica/udruženja koristi stanove kao poslovne prostore, što utiče na cijenu nekretnina na atraktivnim lokacijama, dok sve veći broj poslovnih prostora ostaje prazno odnosno bezuspješno se izdaju duži vremenski period bez obzira na strukturu.

Po strukturi stana i dalje su najtraženiji jednosoban i dvosoban stan.

Na osnovu sklopljenih kupoprodajnih ugovora jasno je da je sve više novih vlasnika nepokretnosti u Banja Luci, a njihova ukupna novčana vrijednost premašila je dosadašnji obim prodaje nekretnina.

Vodič za kupovinu stana

Stranica pruža informacije o kupovini nekretnina u Banja Luci, što direktno utiče na finansijske odluke korisnika.  Saveti i uputstva o tome kako da donesete odluku na osnovu dobrog informisanja prilikom kupovine nekretnine, pročitajte na:

Pomoć prilikom pretrage

Lokacija:

Za filtriranje ponude po naselju npr. banja luka centar odabrati opciju naselje. Banja Luka centar, Banja Luka Nova Varoš

Prodaje stanova po banjalučkim naseljima: Centar, Starčevica, Borik, Nova Varoš, Obilićevo (Mejdan), Lazarevo (Budžak), Lauš, Paprikovac, Toplice (Šeher),

Za filtriranje ponude po ulici npr. Prvog krajiškog korpusa odabrati opciju ulica. 

Za objekat u izgradnji odabrati filter pod karakteristikama u izgradnji . Ukoliko su vlasnici nekretnine upisali sptrantnost, moguće je odabrati i filter sprat.

Struktura stana:

Za filtriranje ponude po broju soba (npr. dvije spavaće sobe, dvosoban, trosoban (trosoban stan na prodaju)) odabrati opciju spavaće sove „od-do“. Za detaljan opis strukture stana (npr. „stan čine dnevni boravak s trpezarijom“ uđite u pojedinačnu nekretninu.

Kontakt:

Kako da ostvarim kontakt u vezi s oglasom?

Pošaljite upit na pojedinačnoj nekretnini i vaša poruka je dostavljena vlasniku/licu koje je postavilo oglas. Ukoliko ne dobijete odgovor na upit u roku od 2 dana budite slobodni da nam se obratite.

Stan na dan Banja Luka

Za ponudu kratkoroočnog izdavanja nekretnine u Banjaluci odaberite vrstu ponude „za iznajmljivanje na dan“ ili  stan na dan Banja Luka

Izdavanje Banja Luka

Za ponudu dugoročnog izdavanja nekretnine u Banjaluci odaberite vrstu ponude „za iznajmljivanje“ ili idite na izdavanje stanova Banja Luka

Zašto izabrati „Moj novi stan“?

1. Širok izbor:

Nudimo bogatu ponudu stanova u Banja Luci, od manjih garsonjera do prostranih porodičnih kuća.
Naš katalog uključuje novogradnje, kao i stanove u starijim zgradama, kako bismo zadovoljili sve potrebe i budžete.

2. Lakoća pretrage:

Naša veb stranica je jednostavna za korišćenje i omogućava Vam da brzo i efikasno pronađete stan koji odgovara Vašim kriterijumima.
Možete filtrirati rezultate po lokaciji, površini, broju soba, ceni i drugim važnim parametrima.

3. Pouzdane informacije:

Svaki stan na našem sajtu ima detaljan opis i fotografije.
Uz to, nudimo Vam sveobuhvatne informacije o lokaciji, infrastrukturi i okolini.

4. Ekspertska pomoć:

Naš tim iskusnih agencija je tu da Vam pomogne u pronalaženju idealnog stana.
Savetujemo da tokom  celog procesa kupovine, od pregleda stanova do pregovaranja o ceni i finalizacije kupoprodajnog ugovora angazujete lokalne agente.

5. Ušteda vremena i novca:

Naš portal će Vam pomoći da pronađete stan po najboljoj ceni i uštedite na agencijskim provizijama.

6. Iskreno zadovoljstvo:

Naš cilj je da Vam olakšamo proces kupovine stana i učinimo ga što prijatnijim iskustvom.
Želimo da budete 100% zadovoljni Vašim novim stanom.
Izaberite „Moj novi stan“ i pronađite dom svojih snova!

FAQ

Koliko je prodato stanova u Banja Luci?

u 2021. godini prodato je 414 stanova, od čega 90 se odnosilo na prvu kupovinu (prodaja od investitora). Pogledaj ponudu stanova u Banja Luci u 2022. godini…

Po kojoj cijeni se prodaju stanovi u Banja Luci?

Prosječna cijena stana u Banja Luci u 2021. godini je iznosila 2.045,40 KM/m2, dok je prosiječna cijena u novogradnji iznosila iznosila 2.417,20 KM/m2. Pogledaj cijene stanova u Banja Luci u 2022. godini…

Prodaja stanova Banja Luka(2023. godina)?

U staroj gradnji, gdje je stan renoviran, kvadrat ide do 1.350 EUR, a u novim zgradama u centru Banja Luke do 2.000 EUR, pa čak i preko toga. Pogledaj ponudu stanova…

  • u 2022. godini prodato je 355 stanova, dok je prosječna cijena stana iznosila 2648.80 KM/m2. Stanovi novogradnja (prva prodaja kupovina od investitora) 94 dok je prosječna cijena stanova novogradnja iznosila 3037.00 KM/m2.
  • u 2021. godini prodato je 414 stanova, dok je prosječna cijena stana iznosila 2045.40 KM/m2. Stanovi novogradnja (prva prodaja kupovina od investitora) 90 dok je prosječna cijena stanova novogradnja iznosila 2417.20 KM/m2.
  • u 2020. godini je prodat 451 stan, dok je prosječna cijena stana iznosila 1899.47 KM/m2. Stanovi nova gradnja (prva prodaja od investitora) 88 dok je prosječna cijena stanova novogradnja iznosila 2394.21 KM/m2.
  • u 2019. godini je prodato 526 stanova, dok je prosječna cijena stana iznosila 1736.93 KM/m2. Stanovi novogradnja (prva prodaja od investitora) 52 dok je prosječna cijena stanova novogradnja iznosila 2090.96 KM/m2.
  • u 2018. godini je prodato 620 stanova, dok je prosječna cijena stana iznosila 1730,82 KM/m2. Stanovi novogradnja (prva prodaja kupovina od investitora) 57 dok je prosječna cijena stanova novogradnja iznosila 2107,13 KM/m2.

*podaci Republičkog zavoda za statistiku https://www.rzs.rs.ba/